Koplopers.

 

Een serie schilderijen waarin Paddy Spoelder, alias Paspo een kijkje geeft in de ongecompliceerde wereld van de Koploper.

Ooit geïnspireerd door La Linea van Osvaldo Cavandoli wilde Paspo een karikatuurvorm ontwikkelen dat inpasbaar was in z’n olieverfschilderijen en in aard een passieve tegenhanger vormt van het drammerige en temperamentvolle Italiaanse tekenfilmfiguurtje.

Het resultaat: de Koploper. Samen met zijn lotgenoten houdt de Koploper zich geduldig en met veel toewijding bezig met allerlei schijnbaar onlogische zaken. In de manier waarop zij dat doen is niets menselijks hen vreemd en dit leidt dikwijls tot grappige taferelen. Koplopers acteren in een summier decor en met minimale attributen

De Koploperschilderijen van Paspo dringen zich niet op in betekenis maar bieden aan iedereen ruimte voor een vrije invulling. Het sfeervolle kleurgebruik brengen de schilderijen volledig tot leven en de stuntelende figuren veroorzaken bij de kijker al snel een gevoel van sympathie en een glimlach.

 

Maak kennis met de Koploper, omarm hem, koester hem.

 

The prominent is meaningless, the prominent is resigned, when he acts he's acting intuitively, the prominent is meek, the prominent doesn't know what's going on and where he finds himself, but for all; the prominent is persistent.